fbpx

Felnőtteknek való pelenkákat adományoztunk

Pelenkákat adományoztunk!

Az életkor előrehaladtával sokunknál beindulhat a vizelettartás problémája. Orvosi szakszóval inkontinenciának nevezzük ezt a betegséget. A KARITÁCIÓ Alapítvány támogatóitól a közelmúltban nagyobb mennyiségű felnőtt pelenkát kapott, melyet inkontinencia betegséggel küzdő honfitársainknak juttattunk tovább. Az alapítvány öregek otthonaiban (pl. Szeged és térsége területén) osztott felnőtt méretű pelenkákat. A támogatás a jobb életminőség fenntartását segítette elő.
Az inkontinenciáról:

Az inkontinencia az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürítés. Az inkontinencia szinte már népbetegség úgy férfiak, mint nők körében. Sajnos nemtől és kortól függetlenül sok ember szenved ebben a betegségben. Az inkontinencia tüneteinek intim jellege miatt nem, vagy nehezen beszélnek róla az érintettek, ezért a titokban tartott betegségek körébe tartozik. Az inkontinenciában szenvedők közül nagyon sokan sohasem fordulnak orvoshoz. Szégyenlik a tüneteiket, igyekeznek eltitkolni problémájukat gyakran még a közvetlen családtagjaik előtt is. Ha viszont az emberek titokban tartják a problémát, akkor a súlyossága csak növekszik és egyre nehezebb lesz vele együtt élni a mindennapokban.

Az inkontinencia tünetei mögött többféle ok állhat, lehet szervi rendellenesség, a test helytelen használata, izmok renyhesége, záróizmok elégtelen működése, műtéti sérülés, csont felépítése, hormonműködési zavar, vérkeringési elégtelenség, helytelen életmód, mozgáshiány, stressz, központi idegrendszer működési zavara.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Bohocdoktorok/

Együtt csodákra vagyunk képesek!

 

Kérjük támogassa adó1% felajánlással a bohócdoktorokat, a gyermekmentést! Mosoly és nevetés: gyógyítást támogató bohócdoktor kórházi jótékonysággal! A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta sikeresen működteti a Bohócdoktor Gyógyító Csapatot. A mosolyt és gyógyulást eredményező tevékenység célja, hogy beteg, sérült gyermekek és felnőttek számára a sokszor óriási fájdalmat jelentő betegségeket, a gyakran állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal elterelve a nagy betegeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A mosolygós bohócdoktor vizitek végén ajándékozás és öröm honol. Adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlásával segítsen Ön is mosolyt varázsolni a gyógyuló gyerekek arcára!
Minden támogatást, felajánlást, segítséget köszönettel fogadunk! Együtt csodákra vagyunk képesek! Kísérje figyelemmel jótékonysági segítő tevékenységünket! Támogatását, segítségét, önkéntes és önzetlen együttműködését hálás szívvel köszönjük! Bohócdoktorok, gyógyítás, jótékonyság!

10 érv, hogy a Karitáció Alapítvány működését támogasd ADÓD 1%-val:

– gyermekmentés, családtámogatás, adományok osztása,
– egészségvédelmi (szűrőnapok, sterilház, bohócdoktorok, egyéb gyermekmentő) programok működtetése,
– kulturális programok szervezése, tehetséggondozás,
– adományok gyűjtése, osztása (egyéni és csoportos formában, egyéneknek, családoknak, közösségeknek),
– mesedoktor kórháztámogatás, gyógyítás segítő élményprogram,
– oktatási, tájékoztató tevékenységek, készségfejlesztés,
– élelmezés (gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás), ingyenkonyhák élelmiszer támogatása,
– bűn-és baleset megelőzési programok szervezése,
– sport-és szabadidős programok, tömegsport szervezése,
– munkahely teremtés, megélhetést segítő akcióprogramok,
– tömegkommunikációs tevékenységek, tájékoztatás,
– segítő akciók, rendezvények, fórumok működtetése,
– környezeti és természeti, társadalmi segítő feladatok ellátása, akciók, rendezvények, jótékonysági események, önkéntes szerveződések támogatása, adományosztás, segítése, mentorálása…